Installation och service av värmepumpar på alla orter i Sverige! Över 170 000 installerade värmepumpar i Norden sedan 2002!

Luft/Luft, Luft/vatten, Pool och Brine (jord/berg)! Kompletta Solcellspaket!  Allt för din swimmingpool! Energibesparande smarta produkter för ditt hem!

Ring oss direkt  på: 0411-56 14 00, 044-620 30 60 eller 031-383 15 70!

Energimärkning av värmepumpar

EU skärper kraven

Du har säkert sett etiketten med pilar i olika färger – energimärkningen som sitter på alla vitvaror. Energimärkningen är obligatorisk för bland annat TV-apparater, kylar, frysar och tvättmaskiner. Sedan ett antal år måste även värmepumpar energimärkas för att få säljas. Samma regler gäller för alla EU-länder och är en trygghet för dig som konsument. Skalan går från G till A. Högst energieffektivitet är maskiner markerade med A.

Försäljningsstopp av luftvärmepumpar med låga energiklasser 

På senare år har värmepumparna utvecklats fort. Därför skärper EU reglerna från och med den 1 januari 2013. Från nyår är de inte längre tillåtet att sälja pumpar med energiklasser som är lägre än klass A. Men detta räcker inte, myndigheterna har också valt att utöka skalan med tre nya klasser, A+, A++ och A+++.

Strängare regler för varje år

Sakta med säkert kommer regelverket att ställa större krav på tillverkarna. Energiklassnings-nivåerna för värmepumpar kommer framöver att höjas vartannat år. Här är tidsplanen:

• För att få säljas efter 2013-01-01 måste en pump ha minst energiklass A. 

• För att få säljas efter 2015-01-01 måste en pump ha minst energiklass A+

• För att få säljas efter 2017-01-01 måste en pump ha minst energiklass A++

• För att få säljas efter 2019-01-01 måste en pump ha minst energiklass A+++

 

Kraven är stränga, och de kontrollerande myndigheterna får utfärda böter om reglerna inte uppfylls. Självklart är det fortfarande tillåtet för dig som konsument att fortsätta använda din gamla värmepump. Men för nyköp gäller de nya kraven.

På Citcop är alla luftvärmepumpar framtidssäkrade

När du handlar på Citcop kan du känna dig trygg. Hela sortimentet är anpassat och vi säljer bara maskiner med energimärkning A och högre. Redan nu uppfyller samtliga våra produkter kraven för 2013. Vi är också stolta över att kunna erbjuda världens första värmepump med energiklass A+++, en Panasonic VE9