Installation och service av värmepumpar på alla orter i Sverige! Över 170 000 installerade värmepumpar i Norden sedan 2002!

Luft/Luft, Luft/vatten, Pool och Brine (jord/berg)! Kompletta Solcellspaket!  Allt för din swimmingpool! Enegibesparande smarta produkter för ditt hem!

Ring oss direkt  på: 0411-56 14 00, 044-620 30 60 eller 031-383 15 70!

Köp värmepump hos Citcop - både luft och vatten

Funderar du på att investera i en värmepump till ditt hem? Det finns många anledningar till att köpa en ny värmekälla till sitt hus. Att ha en jämn och stabil källa till värme, som exempelvis en värmepump, kan göra stor skillnad. Det är få känslor som är bättre än den man känner när man kommer in i värmen från ett rysligt oväder.

När du ska köpa värmepump gör du det enklast hos oss på Citcop. Med mer än 20 års erfarenhet i branschen har vi den kompetensen som krävs för att kunna erbjuda full service till dig som kund.

Luft/vatten eller luft/luft – Vad är bäst?

Det är viktigt att hitta den typ av värmepump som passar bäst i ens hus. Det finns två vanliga typer av värmepumpar. Den ena kategorin brukar kallas luft/luft-värmepump eller bara luftvärmepumpar. Den andra kategorin brukar benämnas som vatten/luft-värmepump. Trots att båda är värmepumpar finns det skillnader mellan dessa. Vi kommer nedan gå igenom vad som kännetecknar de olika värmepumpstyperna.

Luft/luft-värmepumpar

Detta är den vanligaste typen av värmepump och fungerar bra i öppna bostäder så att värmen enkelt och fritt kan röra sig runt i bostaden. Värmepumpar använder värmen som finns utomhus för att värma upp luften inne i bostaden. Fantastiskt nog fungerar även denna typ av värmepump när det är minusgrader ute, eftersom det fortfarande finns energi i luften. Avfrostningen är behovsstyrd och sker automatiskt.

Nackdelen med den här typen av luftvärmepumpar är att de är mindre effektiva när det är som kallast ute, och är inte optimal vid runt -25°C.

Luft/vatten-värmepumpar

Denna värmepump fungerar på ett annorlunda sätt. Värmen från utomhusluften extraheras för att sedan överföras till exempelvis vatten i ett element eller en värmeslinga i ett golv. Denna värmepumpstyp passar bra om du redan har ett vattenvärmesystem, som element, hemma.

Förr innebar den här typen av värmepumpar att man behövde avfrosta den vid kallare temperaturer. Idag behöver detta inte vara ett problem eftersom många luft/vatten-värmepumpar avfrostas automatiskt.

Hitta bäst i test-värmepumpar hos Citcop!

Runt om på internet finns det många tester som ämnar kora den vassaste värmepumpen på marknaden. Vi på Citcop rekommenderar att titta efter dessa tester eftersom det kan ge en fingervisning om vilka värmepumpar som passar just dig bäst. Men kom ihåg att betyg och tester inte är allt, man kan ha olika prioriteringar när det kommer till vad som är viktigt med sin värmepump. De värmepumpar, både luft/vatten och luft/luft, som oftast får bäst i test hittar du alltid här på Citcop.

Att tänka på när du ska köpa värmepump

Det finns mycket att tänka på när du ska köpa din värmepump. Dels, som vi skrev om ovan, är det viktigt att välja rätt typ – luft/vatten eller luft/luft. En annan faktor som är viktig att ta i beaktning är luftvärmepumpens storlek.

Det är den yta som ska värmas upp som styr vilken storlek på värmepump som passar bäst. Vi på Citcop hjälper dig gladeligen om du skulle ha några frågor kring vilken storlek som passar bäst för just dig. Du når oss enkelt via telefon eller mail, som du hittar här på vår hemsida.

Vilken värmepump är bäst i test?

Eftersom det finns många varianter av värmepumpar och många faktorer som spelar in, är det svårt att säga vilka som är bäst. Det finns givetvis hemsidor runt om på internet som publicerar tester av olika värmepumpar, och ger dessa betyg efter vissa kriterier.

Vi tar bara in produkter som vi vet är bäst för våra kunder. Vi har värmepumpar från LG, Panasonic och Argo. Vi erbjuder bara högkvalitativa värmepumpar, i olika prisklasser.

Vart ska man köpa sin värmepump?

Det finns många företag som erbjuder värmepumpar. Det man behöver tänka på när man tittar på olika återförsäljare är att det är viktigt att hitta en butik som du kan känna dig trygg i ditt värmepumpsköp. Idag spelar det inte någon roll om en butik är fysisk eller online. Tvärtom har ofta onlinebutiker som oss här på Citcop längre erfarenhet och bättre servicenivå. Du bör även kolla hur det ligger till med övriga kostnader som frakt och liknande, samt vad som ingår i köpet. Hur ser garantierna ut? Det finns många frågor och funderingar som måste tas upp innan du genomför ditt köp, och självklart kan vi på Citcop bistå dig med prisvärda och kundfokuserade alternativ.

Krav du bör ställa på din luftvärmepump

  • Den ska vara anpassad för svenska väderförhållanden
  • Givetvis så hög verkningsgrad som möjligt
  • Sträva efter en låg bullernivå, såväl för inomhus- som för utomhusdelen
  • En energieffektiv värmepump gör att du snabbare får tillbaka investeringskostnaden
  • Om möjligt, hitta en värmepump som blivit utnämnd till bäst i test

Bästa värmepumparna på marknaden

Det finns många anledningar till att köpa din värmepump hos oss på Citcop. Vi har ett stort utbud av värmepumpar, varav många blivit utnämnda bäst i test. Vi har över tjugo års erfarenhet av att sälja olika typer av uppvärmningsutrustning, så du vet att du kan lita på att vi vet vad vi gör.

Vi har alltid tillgång till de senaste modellerna. Självklart har vi också fullständig dokumentation, reservdelar och tillbehör till många modeller. En stor anledning till att våra kunder återkommer är för att vi har den tekniska expertisen som krävs för att ge komplett service.

Citcop är med dig hela vägen i din köpresa

Vi erbjuder inte bara värmepumpar. Vi har ett stort utbud av utrustning som gör din bostad mer bekväm att bo i. Utöver värmepumpar erbjuder vi produkter inom dränering, luftrening och poolvärme, och mycket mer.

Vi erbjuder också installation av värmepumpar! Många av våra kunder tycker om att det enda de behöver göra är att kontakta oss för att få deras värmepump levererad och installerad. Vi använder oss endast av auktoriserade och professionella Citcop-installatörer. Givetvis hjälper vi dig att utnyttja ROT-avdraget om du så önskar.

När du är intresserad av en värmepump

Tveka inte att besöka och kontakta oss på Citcop. Vi hjälper dig hela vägen när du funderar på att köpa en värmepump, och vi besvarar gladeligen alla dina frågor. Välkommen att kika runt på hemsidan efter din nästa värmepump. Du kan enkelt kontakta oss via telefon eller mail, alla kontaktuppgifter hittar du här på vår hemsida.

Varmt välkommen till oss på Citcop – din värmepumpsåterförsäljare!

värmepump bäst i test