Installation och service av värmepumpar på alla orter i Sverige! Över 170 000 installerade värmepumpar i Norden sedan 2002!

Luft/Luft, Luft/vatten, Pool och Brine (jord/berg)!  Energibesparande smarta produkter för ditt hem!

Ring oss direkt  på: 0411-56 14 00, 044-620 30 60 eller 031-383 15 70!

Toshiba Daiseikai 25 6,7kW A+++ SCOP 5,3

Daiseikai 9 RAS-25, den senaste luftvärmepumpen i Toshibas hyllade serie, bjuder på fantastisk prestanda kombinerat med höga SCOP- och SEER-värden.

TOSHIBA Daiseikai Design och tillförlitlighet Innovativ, effektiv, pålitlig, energibesparande, miljövänlig. Starka värderingar som genomsyrar allt Toshiba gör. I över 50 år har Toshiba erbjudit sina kunder högsta precision av japansk kvalitet. DAISEIKAI kan tack vare Toshibas Inverterteknologi reglera värme och kyla efter ditt behov. I kombination med Toshibas exklusiva Twin Rotary kompressor garanteras optimal prestanda och tillförlitlighet. Med miljöanpassade köldmedium R32. Största möjliga driftsområde, värme från 0,7 kW till 7,70 kW (Daiseikai 35). Med ett SCOP på 5,3 är Daiseikai bäst i klassen.


Testad av oberoende tredjepartslaboratorium Oavsett om du ska välja en luftvärmepump i Skåne eller Norrland kan du känna dig säker och trygg med Toshiba Daiseikai. Som bevis har vi låtit testa den i ett oberoende tredjepartslaboratorium för att få fram en objektiv beräkning på hur stor energibesparing den faktiskt ger. Resultaten talar för sig själv. Toshiba Daiseikai 9 får mycket bra siffror oavsett värmeeffektbehov eller var i landet den får verka.

BRA VAL FOLKSAM 2020  SE RAPPORT

Broschyr

Energideklaration

Toshibas nya luftvärmepump i Daiseikai-serien är ett utmärkt exempel på hur långt utvecklingen inom luftvärmepumpar har kommit de senaste åren. Toshiba har länge varit tongivande i branschen tack vare sin förmåga att ta fram och vidareutveckla nyskapande lösningar, men här har man överträffat sig själva. Daiseikai 9 RAS-25 (liksom ”storebror” RAS-35) presterar bättre än sina föregångare, men är samtidigt lika elegant och energisnål, med ett SCOP-värde på respektingivande 5,3. Och den är dessutom minst lika effektiv i kylläge.

Samtidigt som Daiseikai 9 är en kraftfull och effektiv värmepump, så har den samma slimmade och kompakta design som tidigare modeller, och med sina mjuka former blir den ett estetiskt tillskott i det moderna hemmet. Parat med en låg ljudnivå är detta en pump som verkligen blir ett med interiören, i villan såväl som i fritidshuset.

Anpassad för vårt nordiska klimat

Daiseikai tillhör Toshibas Nordic Design-serie och är effektiv vid temperaturer ända ner mot -30º, vilket gör den till ett lämpligt val av luftvärmepump i hela Sverige, även i de allra nordligaste delarna av landet där vintrarna kan vara både långa och kalla. Givetvis är värmepumpen mer effektiv ju mildare klimatet är, men som villaägare känns det ändå skönt att veta att pumpen fungerar och hjälper till att sänka energikostnaderna betydligt även om vintern blir lång och sträng.

I mellersta och södra Sverige blir Daiseikai 9 ännu effektivare och kan kraftigt sänka energikostnaderna för en normalstor villa.

Höga årsverkningsgrader både för värme och kyla

En luftvärmepumps verkningsgrad anger hur mycket energi den tillför i förhållande till hur mycket den förbrukar vid drift. Värdet SCOP står för verkningsgraden över hela året, vilket ger det tydligaste resultatet. SCOP-värdet för Daiseikai 9 RAS-25 ligger på 5,3, vilket alltså innebär att värmepumpen tillför mer än fem gånger så mycket energi som den förbrukar sett över året.

Men Daiseikai 9 är inte bara effektiv vid uppvärmning, utan även i kylläge. Motsvarigheten till SCOP när det gäller kyla heter SEER, och där har Daiseikai 9 ett värde på fantastiska 9,0. Dessa siffror gör att Daiseikai 9 hamnar i den högsta energiklassen, A+++, både för värme och för kyla.

 

Fullpackad med Toshibas innovationer

Daiseikai 9 har en rad funktioner som underlättar och gör livet mer bekvämt. 3D Air Flow är ett system som innebär att värmepumpen känner av var det pågår aktivitet i rummet, och kan rikta värme eller svalka dit. Sammanlagt kan luftströmmarna riktas i sex olika lägen. Förutom att ge svalka eller värme så renar värmepumpen även luften från damm, allergener, bakterier och obehagliga dofter som cigarettrök.

Har man en annan värmekälla i rummet, som en brasa till exempel, så stänger pumpen av kompressorn och hjälper endast till med att fördela värmen jämnt i rummet med hjälp av fläktarna. Detta kallas braskaminsfunktion och är en av Toshibas många egna innovationer. Läs mer om dessa och andra specialfunktioner i produktbladet.

Vi levererar och installerar din luftvärmepump från Toshiba

Vi kan både leverera och installera din Toshiba Daiseikai 9 var du än bor i Sverige. Vi samarbetar med lokala certifierade installatörer, som alla har goda kunskaper om de lokala förhållandena och vet hur de ska optimera din luftvärmepump efter husets behov.

Om du är osäker på om Toshiba Daiseikai är rätt luftvärmepump för dig, kontakta oss så går vi tillsammans igenom ditt hus förutsättningar och kommer fram till den bästa lösningen för just dig.

Köper du till standardinstallation ingår även:

  • Installation & support Standardinstallation av värmepump. OBS, pumpen levereras med stickpropp, eventeull ytterligare elinstallation tillkommer se villkor.
  • Montagematerial för 5 meter installation inkl väggfäste. (Markstativ tillval nedan)
  • Upp till 5 års fullgaranti på hela anläggningen
  • OBS eventuell kostnad för att installera tillbehör (styrning, tak, VP skydd, dräneringstråg etc.)ingår ej i standardinstallation utan det gör ni upp direkt med installatören då han ringer och bokar tid för installation.

Från: 15 875,00 kr

Skräddarsy din produkt:

  • Toshiba Daiseikai 25 6,7kW A+++ SCOP 5,3 15 875,00 kr

DAISEIKAI är utrustad med Toshibas plasma luftrenings- teknik för att skapa en ren och hälsosam miljö. Funktionen använder flera filtreringsstadier för att rena luften från partiklar och lukter. Den aktiva luftrenaren startas genom ett tryck på fjärrkontrollen.
- Braskamin funktion Toshibas unika braskaminsfunktion (fireplace), ger möjlighet att sprida värmen från den öppna spisen eller andra värmekällor. Fläkten i inomhusdelen fortsätter att blåsa på låg eller förvald hastighet även om kompressorn är avstängd. - 3D Luftflöde
DAISEIKAI är testad i Skandinavien för att säkerställa att den uppfyller dina behov. När utomhustemperaturen faller, reagerar
DAISEIKAI snabbt och värmer upp huset. Med 3D luftflödet kan du uppnå maximal komfort, välj mellan 6 olika positioner av luftspridning.
- Behaglig tystnad Inomhusdelen är extremt tyst, 20 dB(A), vid låg fläkthastighet.
DAISEIKAI erbjuder även en av marknadens tystaste utomhusdelar. Inte nog med det, via fjärrkontrollen (tyst drift) kan du sänka ljudnivån på utomhusenheten med ytterligare 4 dB(A).
- Underhållsvärme Daiseikai har också funktionen underhållsvärme, vilken kan säkra inomhustemperaturen till mellan 5 och 13 °C om du till exempel lämnar ditt fritidshus obebott under vintertid. Det sparar energi och pengar och gör att du inte behöver oroa dig för köld- och frostskador på fastigheten.
- Veckotimer – 28 händelser per vecka Med fjärrkontrollen kan värmepumpen programmeras med upp till 4 inställningar/dygn och 7 program vecka. Inställningar som kan göras är: AV/PÅ, temperatur, driftläge och fläkthastighet. - Smart och enkel fjärrkontroll
DAISEIKAI har även andra standardfunktioner på fjärrkontrollen. Använd preset-funktionen för att lagra favoritdriftläge, ECO för att minimera energikostnader samt optimera rumstemperaturen nattetid, samt Hi-power för mycket snabb uppvärmning eller kylning. - När som helst – var som helst.
DAISEIKAI - nu med möjlighet till ett inbyggt Wi-Fi (tillval) gör vardagen enklare. DAISEIKAI kan kontrolleras när som helst, var som helst, vilket gör den till en naturlig del av din uppkopplade värld. Optimera dina energibesparingar, förbättra ditt välbefinnande! Köp till WiFi modul!
- Effektiv luftrening
- Testad av oberoende tredjepartslaboratorium Oavsett om du ska välja en luftvärmepump i Skåne eller Norrland kan du känna dig säker och trygg med Toshiba Daiseikai. Som bevis har vi låtit testa den i ett oberoende tredjepartslaboratorium för att få fram en objektiv beräkning på hur stor energibesparing den faktiskt ger. Resultaten talar för sig själv. Toshiba Daiseikai 9 får mycket bra siffror oavsett värmeeffektbehov eller var i landet den får verka.

DAISEKAI RAS 25 Tekniska data
Värmeeffekt kW 6,7kW Nominellt 3,2kW
Värmeeffekt (min-max) kW 0,70 - 6,70
Energiförbrukning (min-medel-max) kW Värme 0,17 - 0,60 - 1,90
Pdesignh kW 3,0
COP W/W 4,12 - 5,33 - 3,53
SCOP 5,3
Energiklass Värme A+++
Säsongsförbrukning kWh/a Värme 822
Kyleffekt kW 2,5
Kyleffekt (min-max) kW 0,9 - 3,50
Energiförbrukn. (min-medel-max) kW Kyla 0,18 - 0,48 - 0,80
Pdesignc kW 2,5
EER W/W 5,0 - 5,21 - 4,38 SEER 9,0
Energiklass Kyla A+++
Säsongsförbrukn. kWh/a Kyla 101
Årlig energiförbrukning kWh 240

Tekniska data inomhusdel RAS-25PKVPG-ND
Luftflöde (max) m 3/h - l/s Kyla 670 -187
Luftflöde (min) m 3/h - l/s Kyla 300 – 83
Ljudtrycksnivå (hög/låg (tyst)) dB(A) Kyla 42/24 (20)
Ljudeffektnivå (hög) dB(A) Kyla 57
Luftflöde (max) m 3/h - l/s Värme 720 – 202
Luftflöde (min) m 3/h - l/s Värme 320- 88
Ljudtrycksnivå (hög/låg (tyst)) dB(A) Värme 44/24 (20)
Ljudeffektnivå (hög) dB(A) Värme 59
Mått (h x b x d) mm 293 x 851 x 270 Vikt kg 14

Tekniska data utomhusdel RAS-25PAVPG-ND
Luftflöde (max) m 3/h - l/s Kyla 1870 – 520
Ljudtrycksnivå (hög) dB(A) Kyla 46
Ljudeffektnixå (hög) dB(A) Kyla 61
Driftsområde °C Kyla -15~46
Luftflöde (max) m 3/h - l/s Värme 2160 – 600
Ljudtrycksnivå (hög) dB(A) Värme 47
Ljudeffektnixå (hög) dBA Värme 62
Driftsområde °C Värme -30~24
Mått (h x b x d) mm 630 x 800 x 300
Vikt kg 42
Kompressortyp DC Twin Rotary
Rördimensioner (gas-vätska) 3/8" - 1/4"
Min rörlängd m2
Max rörlängd m 25
Max höjdskillnad m10
Rörlängd utan extra påfyllning m 15 (20 g/m > 15 m))
Fjärrkontroll WH-TA01LE
Köldmedium / fyllnadsmängd kg R32 / 1,1
Elektriska data V-ph-Hz 220-240 / 1 / 50
Rek. avsäkring A 10