Installation och service av värmepumpar på alla orter i Sverige! Över 170 000 installerade värmepumpar i Norden sedan 2002!

Luft/Luft, Luft/vatten, Pool och Brine (jord/berg)!  Energibesparande smarta produkter för ditt hem!

Ring oss direkt  på: 0411-56 14 00, 044-620 30 60 eller 031-383 15 70!

Värmepump med leverans till Linköping!

Värmepumpen är mer populär än någonsin, inte minst i Linköping och i Sverige med våra långa och kalla vintrar. Det finns många anledningar till att fler och fler väljer att värma upp sitt hus med någon typ av värmepump. Två vanliga typer av värmepump är luftvärmepumpar och luft/vatten-värmepumpar. Dessa kan enkelt beskrivas som en värmekälla, eller ett komplement till värmekälla, för ett hus. Att använda en värmepump kommer med många positiva följder för dig i Linköping. Luftvärmepumpar och luft/vatten-värmepumpar kan innebära minskade uppvärmningskostnader genom att extrahera energin i utomhusluften. Värmepumpar är också ett snällt alternativ utifrån ett klimatperspektiv. Det är enorm skillnad i klimatpåverkan om man jämför en värmepump med den vanligt förekommande oljepannan.

Två typer av värmepumpar: luftvärmepump och luft/vatten-värmepump

Man kan i regel säga att det finns två vanliga typer av värmepumpar. Dessa är luftvärmepump och luft/vatten-värmepump. Likheterna mellan dessa två typer av värmepumpar är många, men det finns också stora skillnader. Här nedan beskriver vi de olika varianterna.

Luftvärmepump – Kyl eller värm luften i hemmet

Luftvärmepumpar kallas ibland för luft/luft-värmepump och använder el extrahera energin som finns i utomhusluften. Energin används för att kyla alternativt värma det element som finns inomhus. Där används sedan en fläkt för att sprida kyla/värme i ditt hem. En stor fördel med denna typ av värmepump är att den passar de allra flesta hus. Om huset som ska värmas upp är för stort kan det dock finnas behov av fler pumpar än en. Luftvärmepumpen kommer med fler fördelar, exempelvis kan den fungera som luftkonditionering och är också mer prisvärd än andra värmepumpar. Nackdelen är dock att luftvärmepumpen oftast inte ensam täcker husets uppvärmningsbehov. Luftvärmepumpen bör istället ses som ett komplement till en annan uppvärmningsmetod. Fördelarna med denna typ av värmepump kvarstår dock, eftersom en luft/luft-värmepump kan minska uppvärmningskostnaderna även om den inte täcker hela uppvärmningsbehovet.

Luft/vatten-värmepump – energi från luft till vatten

Luft/vatten-värmepumpen är den andra vanliga varianten av värmepumpen. Den har flera likheter med luftvärmepumpen eftersom även luft/vatten-värmepumpen kan innebära minskade uppvärmningskostnader och minskade CO2-utsläpp. Den stora skillnaden mellan de två typerna av värmepumpar är dock att luft/vatten-värmepumpen använder energin i utomhusluften för att värma upp vatten i bostaden. Vattnet i fråga finns i exempelvis element eller i golvvärme. Denna typ av värmepump är något dyrare, men kan också täcka en större del av husets uppvärmningsbehov.

Bor du i Linköping och vill köpa värmepump?

Gör det då hos oss på Citcop.se! Utforska vårt stora utbud av värmepumpar och hitta den som passar dina behov bäst. Om du har några frågor eller funderingar kan du enkelt kontakta oss via telefon, email eller via kontaktformuläret här på hemsidan.

Du i Linköping är varmt välkommen till oss på Citcop!

luftvärmepump linköpingluft vatten värmepump linköping