Installation och service av värmepumpar på alla orter i Sverige! Över 170 000 installerade värmepumpar i Norden sedan 2002!

Luft/Luft, Luft/vatten, Pool och Brine (jord/berg)!  Energibesparande smarta produkter för ditt hem!

Ring oss direkt  på: 0411-56 14 00, 044-620 30 60 eller 031-383 15 70!

Luftvärmepumpar och luft/vatten-värmepumpar i Borås

Du som läser det här är antagligen nyfiken på värmepumpar. Det finns flera anledningar till att investera i någon typ av värmepump. Den viktigaste anledningen till att köpa en luftvärmepump eller luft/vatten-värmepump är att man i längden kan spara många tusenlappar. Men en värmepump i ert hus i Borås kan också leda till minskade CO2-utsläpp och också innebära mindre underhåll än i jämförelse med exempelvis en oljepanna.

Vi på Citcop har mer än 20 års erfarenhet av värme och vatten. Vår kunniga personal är experter på sitt område och har dessutom en unik servicekänsla. I slutändan är långvarig kundnöjdhet det enda som spelar roll för oss på Citcop. Vi skapar denna kundnöjdhet genom expertis, de bästa produkterna och ett konkurrenskraftigt pris. Självklart levererar vi till hela landet, bland annat till Borås.

Olika typer av luftvärmepumpar: luftvärmepump och luft/vatten-värmepump

Man talar ofta om värmepumpar generellt, men det finns olika typer av värmepumpar. De två vanligaste typerna är luftvärmepump och luft/vatten-värmepump. Det finns flera likheter mellan dessa två värmepumpstyper, men också viktiga skillnader. Här nedan går vi kort igenom hur de fungerar och vad som skiljer dem åt.

Luftvärmepump – värm eller kyl luften inomhus

Luftvärmepumpar kallas ibland för luft/luft-värmepump består av en inomhusdel och en utomhusdel. Den använder el för att extrahera energi ur utomhusluften som sedan förflyttas via miljövänlig gas till en värmeväxlare och sedan sprids värme eller kyla ut i hemmet via en fläkt. Denna typ av pump passar de flesta hus. Med det sagt kan det dock krävas fler än en luftvärmepump om huset är stort. Det finns flera fördelar med denna typ av värmepump, bland annat kan den fungera som luftkonditionering och finns också till ett relativt lågt pris. Nackdelen är dock att luftvärmepumpen i regel inte ensam täcker ett hus uppvärmningsbehov. Istället kan man se luftvärmepumpen som ett komplement till en annan uppvärmningsmetod. Fördelarna med denna typ av värmepump kvarstår dock, eftersom en luft/luft-värmepump kan minska uppvärmningskostnaderna även om pumpen i sig bara täcker 50% av husets uppvärmningsbehov.

Luft/vatten-värmepump – från luft till vatten

En annan typ av värmepump är luft/vatten-värmepumpen. Den har flera likheter med luftvärmepumpen eftersom även luft/vatten-värmepumpen kan innebära minskade uppvärmningskostnader och minskade CO2-utsläpp. Den stora skillnaden mellan de två typerna av värmepumpar är dock att luft/vatten-värmepumpen använder energin i utomhusluften för att värma upp vatten i bostaden. Vattnet i fråga finns antingen i element eller i golvvärme. Denna typ av värmepump är något dyrare, men kan också täcka en större del av husets uppvärmningsbehov.

Beställ luftvärmepump med leverans till Borås

När du har bestämt dig för vilken typ av värmepump som passar just dina behov bäst ser vi fram emot att höra ifrån dig i Borås. Om du har frågor eller funderingar kring vilken uppvärmningslösning som passar bäst i Borås kan du självklart alltid kontakta oss. Du når oss via telefon, email eller via kontaktformuläret här på vår hemsida.

Varmt välkommen till Citcop!

luftvärmepump boråsluft vatten värmepump borås