Installation och service av värmepumpar på alla orter i Sverige! Över 170 000 installerade värmepumpar i Norden sedan 2002!

Luft/Luft, Luft/vatten, Pool och Brine (jord/berg)!  Energibesparande smarta produkter för ditt hem!

Ring oss direkt  på: 0411-56 14 00, 044-620 30 60 eller 031-383 15 70!

      

Laddinfrastruktur

Laddbox hemma — vad behöver jag tänka på? Information hämtad från elsäkerhetsverket. Laddning av elbilar innebär en ökad belastning på din elanläggning. Du måste säkerställa att just din anläggning klarar av förändringen. Om du behöver högre huvudsäkring måste du kontakta ditt elnätsföretag så att den matande ledningen klarar detta. Utmaningen är inte bara en ökad belastning, utan även en ökad belastning över lång tid. En laddbox eller laddstation ska alltid installeras av ett elinstallationsföretag. I vår e-tjänst Kolla elföretaget kan du kontrollera att företaget som du tänkt anlita finns i vårt register. Måste man ha en särskild laddstation? För privatbruk och laddning med upp till 16 ampere finns idag inga krav på att man måste ha en laddstation. En dedikerad laddstation eller laddbox till din elbil ger dock en högre säkerhet.

Vilka vanliga fel uppstår vid laddning hemma?

Det finns ännu ingen tydlig bild av vilka fel som är vanligast. Vi kan ana att den förändrade användningen är den största utmaningen. I Sverige har vi en stor mängd stolpar och uttag för motorvärmare. Det är viktigt att vara vaksam på överbelastning om man använder sådana befintliga anläggningar för att ladda bilen. Dessutom är det vanligt att man använder förlängningssladdar om eluttaget sitter långt ifrån parkeringen. Om förlängningssladden inte är dimensionerad för den konstanta strömmen utgör den en fara.

Vad bör elinstallatören tänka på?

Elinstallatören bör tänka på att det handlar om höga laster under långa tider. Det är noga med att dimensionera därefter. Elinstallatören måste poängtera för sina kunder hur viktigt det är att säkerställa att elanläggningen bakom laddstationen eller laddboxen klarar den ökade belastningen.

Se mer här

3 artiklar

per sida

Rutnät  Lista 

Minskande ordning

3 artiklar

per sida

Rutnät  Lista 

Minskande ordning
Laddbox GLB 3,7 kW kabel Typ 2

Laddbox GLB 3,7 kW kabel Typ 2

Art nr: 353404

Passar de flesta bilarna på marknaden 3,7 kW. 1-fas = laddningstid ca 2mil/timme.

Innehåller alla elsäkerhetskomponenter för skydd mot både AC och DC felströmmar.

Prisvärd produkt med mycket hög driftsäkerhet, perfekt för villan. Godkänd för bidrag från Naturvårdsverket.

13 083,00 kr
Energimätare 1-fas 32A

Energimätare 1-fas 32A

Art nr: 130487

Modbus-energimätare för aktivering av lastbalansering av GLB-laddare. 45A. 1-fas. EJ SOL.

GARO 1-fas mätare är kompakta och anpassade för DIN-montage.

Mätarna mäter upp till 45A och har antingen pulsutgång, modbusutgång eller m-busutgång för återgivning av energiförbrukning.

1 563,00 kr
Laddkabel Typ 2 3,7kW 4m

Laddkabel Typ 2 3,7kW 4m

Art nr: 109310

Laddkabel Typ 2

för 3,7kW längd 4 meter

2 500,00 kr

3 artiklar

per sida

Rutnät  Lista 

Minskande ordning