Installation och service av värmepumpar på alla orter i Sverige! Över 170 000 installerade värmepumpar i Norden sedan 2002!

Luft/Luft, Luft/vatten, Pool och Brine (jord/berg)!  Energibesparande smarta produkter för ditt hem!

Ring oss direkt  på: 0411-56 14 00, 044-620 30 60 eller 031-383 15 70!

ELIQ Energidisplay

Energidisplayen ELIQ hjälper dig att ta kontroll över elförbrukningen!
Koppla enkelt ELIQ till din elmätare och få elinformation i realtid samtidigt som du rör dig fritt i hemmet. Hitta dina energibovar, inspirera och motivera hela familjen till ett förändrat beteende och minska elräkningen med upp till 25%. Energidisplayen ELIQ är en svensk innovation med pekskärm, trådlös kommunikation med din elmätare och USB-anslutning för koppling till dator.

Vad är ELIQ?

ELIQ visualiserar den totala elförbrukningen i ditt hem. ELIQ ger dig kunskap om vad i ditt hem som slukar energi så att du kan ta kontroll över din elförbrukning och därmed sänka din elräkning. ELIQ består av en användarvänlig pekskärm som kommunicerar trådlöst med en sändare som fästs på din elmätare. Sändaren läser av elmätaren i realtid och skickar informationen till pekskärmen. Se hur elförbrukningen rusar när du slår på vattenkokaren.

Vill uppleva hur ELIQ Energimätare fungerar?
Klicka här för och se en interaktiv demo direkt på skärmen.

(Öppnas i ett nytt fönster)

Upptäck hur mycket det kostar att ha datorn påslagen dygnet runt. Jämför din elförbrukning idag mot igår, följ förändringen vecka för vecka och månad för månad i kilowattimmar, kronor och koldioxidutsläpp. Motivera hela familjen att spara energi.

1 875,00 kr

Funktioner
På den 3,5 tum stora och tydliga touch-skärmen kan du välja 5 olika vyer; realtidsvisning av din energianvändning, dygnsöversikt, veckoöversikt, årsöversikt och en prognos för nästa elräkning. Kommunikationen med sensorn är trådlös.

Installation
Installationen av ELIQ är enkel, du monterar sändaren med dubbelhäftande tape över den blinkande lysdioden på din elmätare och placerar sedan displayen där du enkelt och ofta kan se den.

Varför ska man använda ELIQ?
Vetenskapliga studier har visat att en energidisplay på en väl vald plats i hemmet leder till stora energibesparingar genom att du blir påmind att stänga av apparater när du går och lägger dig på kvällen eller när du går hemifrån, samt genom att du hittar dina energibovar. En svensk studie på området (Magnusson 2007) visade på genomsnittlig besparing om 24% av förbrukningen av hushållsel. För en normalvilla handlar detta om besparingar om ca 2 000 kr/år. Trots att ELIQ är så avancerad drar den endast 1W!

Datoranslutning
Anslut din ELIQ till en dator med den medföljande USB-kabeln och läs in din förbrukningsstatistik i Excel eller liknande program.