Resurs dela upp bet
Panasonic
innova sommar
Toshiba 1
4

Installation och service av värmepumpar på alla orter i Sverige! 

Över 170 000 installerade värmepumpar i Norden sedan 2002!

Ring oss direkt  på: 0411-56 14 00, 044-620 30 60 eller 031-383 15 70!

Effektiv luftrening kan minska allergisympotom

Konstant kliande näsa. Rinnande ögon. Svårigheter att andas. Att lida av pollenallergi kan vara ett konstant gissel. Eftersom växterna fröar vid olika tider under året kan problemen bestå under många månader.

Vad orsakar pollenallergi?

Besvären orsakas av frömjöl som utsöndras av träd och växter. Eftersom allergenerna är luftburna sprider de sig dessutom lätt till inomhusmiljön. Man beräknar att cirka 40% av alla allergiker har problem med frömjöl. Orsakerna till varför man utvecklar denna typ av allergi är inte helt klara, men man vet att rökning i hemmet ökar riskerna.

Framförallt är det lövträd och olika sorteras gräs som orsakar besvär.

  • Björk 
  • Al 
  • Hassel
  • Gräs
  • Gråbo

 Vanliga allergisymptom

Om du någon gång drabbats vet du att en pollenallergi skiljer sig från en vanlig förkylning. Hela kroppen påverkas, men du får inte feber. Du kan få ihållande nysattacker, rinnsnuva och kliande ögon. Det är också vanligt att bli trött och få koncentrationssvårigheter. Att utföra dagliga sysslor kan plötsligt bli besvärligt och tungt.

Värmepump rensar luften från pollen

Något av det absolut viktigaste i pollentider är att ha ett sunt inomhusklimat med så lite pollen som möjligt, och här kan en värmepump bli ett väldigt viktigt hjälpmedel.

När man pratar värmepumpar tänker de flesta på uppvärmning. De flesta värmepumpar är dock idag kompletta klimatanläggningar med avancerade luftreningsfunktioner. Panasonics luft-luft värmepumpar är till exempel utrustade med ett luftreningssystem som effektivt reducerar halten av bakterier, kvalster, damm och pollen i inomhusluften. Upp till 99% av de skadliga partiklar fastnar i filtret. Liknande system finns även i värmepumpar från Argo.

När utemiljön är full av pollen är det viktigt med en frizon. Att ha en pollenfri innemiljö är ett sätt att få en förhöjd livskvalitet och en bättre nattsömn.